Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 2 Utrecht

Sjoerd3 Thuisrijder Sjoerd laat zich van zijn beste kant zien!

De kop is eraf! Na een goede wedstrijd vorige week werd er toch door de ploeg een kanttekening geplaatst. Het kan veel beter en dat gaan we in Utrecht laten zien. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er alert en scherp gekoerst. Met name Sjaak was voorin niet weg te slaan. Arnt nam de eerste kopgroep voor zijn rekening, waarna Jelmer het stokje overnam. Halverwege de wedstrijd ontplofte de boel en reed er een groet groep weg met Jelmer en Sjoerd. De groep reed hard, maar de samenwerking stagneerde waardoor de groep in twee brak en sjoerd alleen in de kopgroep overbleef. Jelmer zakte terug en Sjaak ging er vandoor! Arnt controleerde en sprong daarna mee met een volgende groep. Sjaak ging ook rond en er reed een nieuwe groep voorruit met daarin Arnt. Wat een ploegenspel (ik schrijf dit met een grote glimlach). Jelmer zat in het peloton of wat daarvan over was, iets meer dan de helft heeft de finish maar gehaald. Arnt won keurig de sprint van de groep, waarna de finale kon beginnen. Sjaak demareeerde en kreeg helaas voor hem een A rijder mee die niet mee wilde werken. Hij sloeg een mooi gat, helaas dacht de klassementsleider er anders over en ging rijden hij haalde sjaak bij en ging door met die A rijder. Sjoerd kwam in een achtervolgende groep met 3 en konden bijna de koplopers aantikken. Door slechte samenwerking kwamen ze er niet  bij. Sjaak controleerde de boel daar achter en Sjoerd streed nog steeds voor zijn eerste podiumplek. Op 2 ronde voor het eind liet hij zijn medevluchters staan en werd derde achter een A rijder en Erik Jan Kooiman, Sjaak werd moegestreden 15e.

 

Dit was me een avond met een wedstrijd waar het publiek van kon smullen en voor Adviesburo Harry de Wolff was het al helemaal een top avond, hier volgt een opsomming: Sjoerd 3e , Sjoerd 2e in tussenklassement, Sjoerd leider in het Jogerenklassment, winnaar in het dagploegenklassmenet en boven in het ploegenklassement. Alle rijders hebben al punten gereden. Laat de volgende wedstrijd maar snel komen!

 

Sportieve groet,

Jelmer Beulenstein


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact