Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 3 Deventer

WMK3PodiumBobdeJong.jpg Goede wedstrijd Adviesburo Harry de Wolff. Sjoerd 1e en Arnt 3e eerste divisie rijder!

Wedstrijdverslag KPN Cup 3 - Deventer

Op zaterdag 27 oktober stond alweer de derde wedstrijd voor de KPN Cup op het programma. Het team van Adviesburo Harry de Wolff had de week ervoor een goede wedstrijd gereden en wilde deze lijn graag doortrekken. Oogst van die wedstrijd was het witte pak voor de leiding in het jongerenklassement voor ondergetekende. Een hele eer deze te mogen dragen, en ik wilde dus mijn uiterste best doen die leidende positie te verdedigen.

De dagen voor de wedstrijd was de temperatuur flink gezakt wat betekende dat het ijs goed hard was, en dus goed gleed. We konden ons voorbereiden op een snelle wedstrijd.

Gelijk vanaf de start zat het tempo er goed in en al voor we tien ronden gereden hadden regende het demarrages en aanvallen. Gelukkig zat de hele ploeg vanaf het begin voorin en waren Jelmer, Arnt en Sjaak in verschillende groepjes present. Vooral Arnt wilde zijn spierballen laten zien en trok het peloton zo een aantal keer op een lint. Helaas kreeg geen enkele van deze groepjes de ruimte van het peloton dat in vliegende vaart de 100 rondjes afwerkte (dat bleek achteraf wel met een gemiddelde rondetijd van 32,4 seconde).

De wedstrijd leek al vrij snel af te stevenen op een massaspurt toen halverwege de wedstrijd klassementsleider Erik-Jan Kooiman het gas opengooide met in zijn kielzog onder meer gevaarlijke mannen Mark Ooijevaar en Robert Post en A-rijders Douwe Bierma en Jaap Ketelaar. Voor de ploeg dus alle hens aan dek om deze mannen niet weg te laten. Gelukkig vonden Jelmer en ik elkaar snel en we reden met zijn tweeën naar voren waar Arnt en Sjaak ook het gevaar zagen. Door teamwerk en beulswerk werd ook deze ontsnapping al vrij snel ongedaan gemaakt.  Vanaf dat moment heeft de ploeg constant vooraan gereden en zeer attent gekoerst.

Helaas ging Sjaak in het slot van de wedstrijd onderuit en kon hij zijn sterke rijden niet met een goede uitslag vervolgen.

Met nog zeventien ronden op het bord viel het peloton stil en langebaanrijder Bob de Jong ging er van door. Omdat hij niet voor de punten reed kreeg hij al snel ruimte van het peloton. Een massaspurt moest dus uitwijzen wie als eerste B-rijder over de streep zou komen. Omdat er aan de kop hard werd gekoerst kon er in het peloton niet veel meer worden opgeschoven. Jelmer en Arnt gingen goed van voren de finale in, ik zelf zat op plek vijf en heb tot ver in de finale de koers proberen hard te maken.

Jaap Ketelaar ging op anderhalve ronde voor de streep aan, maar omdat ook hij niet voor de punten reed als A-rijder werd ook hem de ruimte gegund. We kregen de bel voor de laatste ronde en met nog 300 meter te gaan schoof ik binnendoor langs Douwe Bierma en buitenom langs koploper Mark Ooijevaar om als eerste de laatste bocht in te gaan. Deze positie stond ik niet meer af en zo kwam ik als eerste B-rijder over de streep. Achter de verrassende tweede Sam Boon werd Arnt door een magnifieke slotronde van 27,8 seconde derde B-rijder. Moegestreden werd Jelmer 22ste. Door mijn goede einduitslag heb ik de leiding in het jongerenklassement behouden en mijn achterstand in het algemeen klassement verkleind. Door de goede klasseringen van Arnt en mij zijn wij bovendien liefst 45 punten uitgelopen op nummer twee Romex Restate in het ploegklassement!  Prestaties om trots op te zijn, maar we zijn er alle vier van overtuigd dat er nog meer inzit, het hoogste treetje lonkt! Nu op naar de volgende wedstrijd, KPN Cup 4 in Den Haag!

 

Met sportieve groet,

 

Sjoerd den Hertog


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact