Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 4 Den Haag

Arntwint Ploeg loopt als een Tierelier. Arnt pakt de zege!

Na een puik optreden vorige week in Deventer stond de Uithof op het programma. Harry had de ploegbespreking overgelaten aan Jelmer, omdat hij zelf een ploegleidersvergadering had. We waren het al snel eens: strijdplan van vorige week, maar dan nog alerter.
 
18:00 was het zover, het grote pak met blauwe nummers en opvallend veel sterke A-rijders vertrok voor 100 ronden wedstrijd. Direct vanaf het begin waren het de mannen van de topdivisie die de olie op het vuur gooiden. Dit leidde een aantal keren tot een kopgroep, telkens goed bezet door een Harry rijder, maar die kregen geen kans van slagen.
 
Na de eerste serie tussensprints, was het twee keer Arnt die de knuppel in het hoenderhok gooide. De eerste maal na ongeveer 28 ronden wedstrijd zat ook Jelmer mee, veelbelovend! Goed afstopwerk werd er verricht door Sjaak en Sjoerd, maar ook deze aanval werd teniet gedaan uiteindelijk.
 
Daarna probeerde Arnt weer, direct na het uit elkaar vallen van de vorige kopgroep, ditmaal met Engbert de Vegt, Christiaan van den Berg, Mark Ooievaar en een rijder an Mijnten-Maple. Pardoes werd het gat met het peloton een half rondje, en lagen er kansen. Door het stugge doorrijden van Arnt en Engbert, moesten van den Berg en de Maple rijder lossen, met nog 150 tegaan voor die gewilde ronde. De energietanken slinden bij Arnt en Engbert, een lange ontsnapping van 25 rondjes ga je voelen! Gelukkig was daar de superieure Jelmer Beulenstein die zijn naam eer aan deed: liet zich afzakken en nam de drie op sleeptouw.  Met het feit van een fantastisch controleren Sjaak en Sjoerd op de kop, trok de kopgroep toch het gat dicht en was de ronde voorsprong een feit. Aangekomen aan de staart van het peloton was het Jelmer die keurig Arnt afzette bij Sjaak, die op zijn beurt de man met nummer 88 naar voren loodste.
 
In de ronden daarna gebeurde niet heel veel meer, de wedstrijd was gemaakt. Het peloton maakte zich op voor de sprint op 6 ronden vor het einde. Sjoerd was prima bezig met positioneren, vasthoudend op die positie zou hij mee doen om de pelotonssprint. Maar op 8 ronden voor het einde toch een tegenvaller: Sjoerd wordt onderuit gereden.. Vette pech, vooral voor het jongerenpak, maar ook natuurlijk het ploegenklassement. In die pelotonssprint wordt Jelmer uiteindelijk 34ste, moegestreden Sjaak laat de sprint lopen en Sjoerd wordt helaas de laatste pelotonsfinisher.
 
De kopgroep is dan uiteraard nog over. In die pelotonssprint deed Arnt zeer behoorlijk mee van voren. Dit levert direct op vijf ronden voor het einde een mooie voorsprong op tegenover Engbert en Ooievaar. Ideaal scenario: de mannen die normaliter solo en hardrijdend lastig te kloppen zijn, moeten eerst een gat dicht rijden! Uiteindelijk is op 3 ronde. Voor het einde het kat en muisspel pas aan de orde, maar geen van de mannen waagt de gok, met in het achterhoofd dat Arnt de beste sprinter van het stel is. Op de bel is het Ooievaar die aangaat, de Vegt gaat in de bocht eromheen, maar op driehonderd meter voor het eind is het eigenlijk al klaar: met een solide sprint wint Arnt afgetekend: Ooievaar wordt 2 en Engbert de Vegt 3.
 
Fantastisch teamwork, goede vorm en een goede sfeer in het team, ze leiden tot de eerste overwinning voor Harry de Wolff dit jaar. Blij als ik ben dat de eer aan mij was, sonde van Sjoerd uiteindelijk, maar dit smaakt zeker naar meer, wie weet wat er nog in het vat zit!

 

Zie ook: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/nieuws/2012-11-03-arnt-jalvingh-geniet-in-uithof
Een sportieve groet, Arnt Jalvingh


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact