Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Watermantroffee

waterman.JPG 2e plaats koppel Jelmer Looijesteijn en Gerard Nijgh

Zondagavond 20:30 start de jaarlijks terugkerende Watermantroffee, de voorloper van de KPN tweedaagse. Voor de meeste een onbekende wedstrijd maar op Amsterdam is het er eentje die telt met winaars als Youri Lissenberg, Frans de Ronde, Richard van Kempen, Hans Pieterse en Andres, Ralf & Jens Zwitser en Andres landman. Wat te doen als koppel rijdr er een rijder de afvalkoers en een de puntenkoers. Aan de hand het aantal vergaarde punten plaats je je voor de koppelkoers opgedeeld in troost, kleine en groet finale. Dit jaar stonden er 40 koppels aan de start met o.a Bram Bruscke/Hans Pieterse, Max van Boxtel/ Eric Valentm Jasper van Tol/Joost Vink, Axel Koopmans/ Robin Snoek Andres/Charly Landman. In de kleuren van Adviesburo Harry de Woff reed Jelmer samen met Gerard Nijgh als koppel.

Jelmer startte in de afvalkoers deze spannende onderdeel verliep goed er reden 2 man weg en Jelmer controleerde de boel van kop af en sprinttte zo naar een 3e plaats. Gerard reed makkelijk mee in de puntenkoers ook hier reden 2 man weg Joost Vink en onze dappere Bram Bruscke. Ook Gerard werd 3e waardoor wij ons als beste koppel plaatste voor de grote finale koppelkoers.

Bij de koppelkoers staat iedereen weer op nul en wordt er gestreden om de winst over 50 ronden er zat een lekker tempo met constant rondjes 30. Het ijs was goed en de omstandigheden waren super, waardoor wegkomen niet mogelijk is. Het hoge tempo zorgde wel voor wat afvallers maar er bleef 6 man bijelkaar. De laatste wissel liep wat stroef, waardoor gerard vanaf 4e positie de bel kreeg hij ging vol aan en kwam naast Joost Vink zij aan zij streden zij tot op de streep. Het scheelde 3 cm helaas in het voordeel van Joost, we hadden wisseltroffee graag meegenomen.....Onder het genot van een goud geel hersteldrankje kwam de tevredenheid toch boven. We hadden goede wedstrijden gereden en een beker en bloemen!

 

Nu alweer zin in zaterdag!

 

Sportieve groet,

 

Jelmer Beulenstein


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact