Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 7 Tilburg

7HarryArntWint1.jpg Arnt wint in tactische wedstrijd!

Zaterdag 24 november stond voor de B divisie de zesde wedstrijd om de KPN Cup op het programma. Namens Adviesburo Harry de Wolff aan de start: Jelmer Looijestein, Arnt Jalvingh en Sjoerd den Hertog. Sjaak de Wolff bleef thuis in Oudehaske om te herstellen van zijn kwetsuren opgelopen bij een aanrijding met een auto. Dit betekende voor de andere drie rijders dat ze nog oplettender moesten koersen. Voor de koers staken de rijders samen met Harry de koppen bijeen om tot een wedstrijdplan te komen. Er werd ingewerkt, omgekleed en ingereden, en de koers kon beginnen. 

De eerste ronden van de koers werd er wat afgewacht, gekeken en getwijfeld. Niemand nam het voortouw en er vielen weinig demarrages te noteren. Richting de eerste serie tussensprints kreeg het peloton de vaart erin en werden de eerste plaagstootjes uitgedeeld. 

Na de eerste tussensprints ontstond een kopgroep met daarin namens de ploeg Arnt Jalvingh. Later sloten ook Jelmer en Sjoerd aan in een achtervolgende groep. De zo gevormde kopgroep kreeg in eerste instantie de ruimte van het peloton, maar de samenwerking liet te wensen over en werd wederom ingerekend. 

Een aantal ronden verder bleek dat Jelmer ‘de Beul’ Looijestein nog een ander vaatje had om uit te tappen en zette flink aan. Slechts een aantal rijders konden volgen en dit groepje kreeg al snel ruimte van het peloton. Opvallend was dat de mannen in de top 10 van het klassementen vooral naar elkaar keken. Voor de ploeg natuurlijk ideaal dat er vooral naar Arnt en Sjoerd werd gekeken. Zo kon Jelmer, die behoorlijk rap kan aankomen, met zijn kopgroep al snel een grote voorsprong pakken, tot wel een halve baan op het peloton. In de tweede serie tussensprints wist Jelmer dan ook wat punten mee te pakken. De mannen die voor het klassement reden werden echter zenuwachtig en zo nam de voorsprong van het groepje snel af. Mark Ooijevaar, een bovengemiddelde schaatser maar niet uitblinkend in tactisch inzicht, sleurde rondenlang op kop en zo kwam de kopgroep weer in zicht van het peloton. 

Al snel bleek dat de tactiek van de ploeg werkte, want na het terugpakken van Jelmer en co. sprong Arnt er vandoor. Hij kreeg nog 5 man mee, en omdat het peloton nog zo moe was kon verder niemand de demarrage van Arnt beantwoorden. Sjoerd nestelde zich op kop van het peloton en verrichtte rondenlang afstopwerk. Jelmer haalde de kopgroep op toen ze bijna aansloten en zo bleek eens te meer hoe goed Adviesburo Harry de Wolff als ploeg werkt. 

De kopgroep sloot aan en zo konden Jelmer en Sjoerd zelf finale rijden in de pelotonsprint. Met nog 5 ronden te gaan viel het peloton helemaal stil en het werd wederom vechten voor de voorste plekken, net als in eerdere weken. Sjoerd had hier genoeg van en besloot het solo te proberen. Dit bood kansen voor het peloton uit te blijven en het dwong de snelle sprinters eerder te reageren dan normaal. Jelmer zou zo in een zetel naar de eindstreep worden gebracht. 

Helaas was voor Sjoerd de streep een rondje te ver en hij werd met nog 300m te rijden ingerekend, uiteindelijk zou hij als 25e over de finish komen. Aan Jelmer om kostbare rankingpunten, en belangrijker nog; punten voor het ploegklassement, binnen te halen. Ex-langebaanschaatser Erben Wennemars gooide echter roet in het eten: door een onhandige actie haalde hij niet alleen zichzelf,

maar ook Jelmer onderuit. Vervelend want Jelmer was op weg naar een dikke top 10 klassering, en bovengenoemde kostbare punten. 

Met het peloton uit de wedstrijd had Arnt nog 5 ronden om finale te rijden. Toen de rook van de pelotonsprint was opgetrokken bleek dat Arnt samen met de ervaren Johan Bakker een oude marathontruc had uitgehaald: de twee waren in de pelotonsprint helemaal van voren gebleven en kregen zo meteen een gat op de andere vier in de schoot geworpen. De voorsprong bleef in stand en al snel werd duidelijk dat Arnt met Bakker zou gaan strijden om de winst. Op de bel ging Johan als eerst de laatste ronde in en in de laatste bocht voelde Arnt dat Bakker wat stilviel en knalde buitenlangs ruim om hem heen. Arnt haalde zo zijn tweede overwinning van dit jaar binnen voor de ploeg! Wederom een sterk staaltje ploegwerk bekroond! 

Door de winst van Arnt bleef de ploeg eerste in het ploegklassement, een belangrijke pijler voor Harry de Wolff. 

Volgende week staat KPN Cup 8 in Assen op het programma. Met Jelmer en Sjoerd die op revanche uit zijn en Arnt die op zijn oude thuisbaantje rijdt, kan dit niet anders dan tot winst leiden!

 

Met sportieve groet, 

 

Sjoerd den Hertog


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact