Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Gewestelijk kampioenschap Noordholland/Utrecht

Sjoerd wordt keurig 4e in loodzwaar kampioenschap.

Onder goede omstandigheden stond woensdagavond het gewestelijk kampioenschap op het programma met kleppers al Jouke Hoogeveen, Peter van de Pol, Marcel van Haam, Timo Verkaaik, en team Haarwensen, Payroll en skits met een A, B en C ploeg, daarnaast waren er meerdere B rijders aan het vertrek wat op een totaal kwam van 61 man (meer dan een Top divisie wedstrijd.

Sjoerd en Jelmer zouden alert mee koersen en Jelmer zou niet zijn gebruikelijke rondes achterin doen en terecht, want na 10 ronden ontstond er een kopgroep met peter van de Pol en Marcel van Ham waar Jelmer heen sprong. Helaas mocht dit niet lukken. Sjoerd en Jelmer wisselde elkaar keurig af, het liep als een trein. Na 40 rondes ging Jelmer in de aanval en zat in een mooie groep met 100m voorsprong. Rijders sprongen om en om en als snel sloot Sjoerd aan. Een groep van 20man reed op 200m van het peloton met daarin alle kleppers. Sjoerd en Jelmer zaten er vroeg bij en waren nog fris. Helaas was er een ongelukkige valpartij waardoor de koers geneutraliseerd moes worden.

Met het bord op 55 begonnen we opnieuw en een aantal Kopgroepjes reed er 10 man vooruit met daarbij Sjoerd. Om en om sprongen de rijders er naar toe zo ook Jelmer met een uiterste krachtspanning sloot hij als laatste aan. Sjoerd stond onder tussen zijn mannetje tussen de grote tenoren! Iedereen werd gedubbeld waardoor deze 24 rijders voor de overwinning streden na wat spelde prikken ging Jelmer achter Marcel van Ham aan en kreeg wat ruimte. Uiteindelijk werd Jelmer ingelopen waar op Sjoerd wegsprong met Jouke Hoogeveen, Peter van de Pol en Rick smit. Jelmer deed het afstoppende werk en het gat werd snel groter. Sjoerd draaide keurig mee in de groep en mocht gaan strijden om de winst Jouke verraste  met eenval op 2 ronden (Hij durfde niet met Sjoerd naar de streep, gaf hij later toe) en sloeg de groep uit elkaar. Jouke reed naar de winst voor Rick Smit en Peter van de Pol. Sjoerd werd keurig 4e en beste B rijder, een prestatie waar die trots op kan zijn. Jelmer werd moegestreden 24e als laatste van de groep.

 

Moegestreden keken we woensdagavond alweer uit naar Assen met een team in vorm kan niet anders dan tot mooie prestaties leiden.

 

Sportieve groet,

 

Jelmer Beulenstein


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact