Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 8 Assen

8PodiumBeloften1.jpg Lastige koers met mooi ploegresultaat

 

Zaterdag 1 december, tijd voor KPN Cup nummer 8 alweer. Na een succesvolle vorige wedstrijd, waren we met z'n allen weer gebrand op een goed resultaat op het zware ijs van Assen.
 
Na de vergadering met Harry, werd er ingewerkt, waarna rond een uur of zes we het ijs op mochten.
 
Vanaf begin af aan werd de wedstrijd hard gemaakt. Een knap aantal aanvalletjes werd geplaatst, maar zoals meestal in de eerste 25 rondjes, geen serieuze kans. Na de eerste tussensprints was het Jelmer die samen met 6 medevluchters er van door gingen. Ze kregen enigszins de ruimte van het peloton, echter na 10 ronden was het pak weer bij elkaar. Zeer actief koersen van de mannen van Harry leverde helaas geen kopgroep op, men zou zich gaan opmaken voor een massasprint... Totdat op ongeveer 15 ronden van het einde de op daglicentie meerijdende Frank Hermans van langebaanploeg Project 2018 het op een ontsnappen zet. Niemand in het peloton heeft zin om hem te halen. Verwoede pogingen van Sjoerd en Arnt, de op zijn thuisbaan reed en de winst rook in de massasprint, werden niet ondersteund door de overige rijders van het peloton. Hermans bleef alleen weg en met de hulp van zijn ploegmakkers haalde hij de zege op.
 
De pelotonssprint was chaotisch. Boel valpartijen, veel inzet, er waren natuurlijk nog 2 podiumplaatsen te halen. Jelmer en Sjoerd verrichten fantastisch werk op kop van het peloton, prima uitgangspositie. Arnt zat daarentegen nog lang rond de 30ste stek. Door een prima laatste twee ronden knokte hij zich terug en met een slotronde van 27.1, naar later bleek de snelste van de hele avond, reed hij naar de 2e plaats van de avond. Roy Mulder van Appel Beton complementeerde het podium. Daarachter werden hele goede zaken gedaan voor het ploegklassement: Sjoerd wordt 9e, Jelmer 13e.
 
Prima uitslag in verder een lastige wedstrijd. Zaterdag reizen we af naar Groningen, kijken of we daar een goede finish kunnen combineren met een goede wedstrijd.
 

Met sportieve groet,
Arnt Jalvingh


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact