Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 9 Groningen

WMK9PodiumBeloften.jpg Snelle wedstrijd met podiumplek voor Sjoerd

Op de kille ijsbaan van Kardinge streken we neer voor de 9e ronde van de Kpn marathon cup. Na een slechte trainingsweek met een niet fitte Jelmer en Arnt, stonden we toch met z'n drieen aan start. Sjaak was gelukkig weer aanwezig als toeschouwer.

Koud was het. Met hard glij ijs als gevolg. Direct vanaf de start was het tempo strak. In de ploegbespreking was duidelijk geworden dat we voor een iets andere aanpak gingen dan anders. Sjoerd zou uit de wind gehouden worden tot half koers, Arnt nam de eerste helft wedstrijd op zich, en Jelmer zou in het tweede gedeelte meecontroleren en eventueel springen.

De tactiek kwam gedurende wedstrijd prima uit: Jelmer en Sjoerd konden zich gemakkelijk handhaven in het begin, Arnt zat bij kopgroepen waar nodig.
Qua wedstrijd had deze wel wat weg van vorige week in Assen. Niemand gunt elkaar een meter ruimte. Enige serieuze kopgroep werd op 58 ronden voor het einde opgezet door Arnt. Hij kreeg een man of zes mee. Een halve baan verschil was het maximale.

Zo gingen we wederom op voor een massasprint. Echter, een maar: ErikJan Kooiman had zijn oranje leiderspak niet meer aan en maakte hier dankbaar gebruik van: solo ging hij er van door. Hij maakte het tot de finish en mocht zo zijn eerste echte zege bijschrijven.

De sprint om plek twee was chaotisch. Duwen, trekken, slaan, het had meer weg van een rugbywedstrijd. Sjoerd en Arnt zaten twee ronden voor het eind aan kop van het peloton. Sjoerd wilde het gedruk niet afwachten en ging aan. Samen met Jaap Ketelaar, Arnt en Sam Boon waren ze met z'n vieren los. Zij zouden het podium complementeren. Helaas kwam Jaap Ketelaar nog net voor Sjoerd over de streep: 3e plek voor Sjoerd, (2e B) Arnt bekocht zijn inspanningen en verkoudheid met een slechte laatste ronde waardoor hij naar de 7e plaats gleed (6e B). Jelmer finishte solide op de 22e plek. (21e B)

Qua ploegespel een formidabele wedstrijd gereden ondanks een slechte voorbereidingsweek. Wederom een podiumplek, wederom twee man bij de eerste tien, met de ploeg bij de eerste twintig! Voor het ploegenklassement dede we helemaal formidabele zaken, inmiddels staan we 125 punten los op de nummer twee, Appelbeton.

Komende zaterdag richting het verre Breda, en wie weet, eerst nog Noordlaren of Gramsbergen!

 

Sportieve groet,

 

Arnt


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact