Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 10 Breda

10PodiumJohanBakker.jpg Top wedstrijd mannen van Adviesburo Harry de Wolff!

Zaterdag 14 december: tijd voor de tiende wedstrijd voor de KPN Cup. Dit maar streek het circus neer in Breda. Jelmer, Arnt en ondergetekende stonden namens Adviesburo Harry de Wolff aan de start. Onder het genot van een bakkie werden de koppen bij elkaar gestoken voor een wedstrijdplan, waarna de scheenbeschermers, pakken, transponders, mutsen en sportschoenen aan werden getrokken en we in gingen lopen. Vervolgens werden de schaatsen aangetrokken en stapten we het ijs op.
De wedstrijd begon en al snel bleek dat dit een selectieve wedstrijd ging worden. De omstandigheden waren zwaar (hoewel we met 33,1 gemiddeld niet langzaam reden), dus we konden onze borst natmaken. Na de inleidende beschietingen zagen Jelmer en ik -die achteraan begonnen- dat Arnt goed van voren meekoerste en op alle serieuze ontsnappingen reageerde.
Met nog zo'n 60 ronden op het bord ontstond een aardige kopgroep, met natuurlijk de attente Arnt erbij. De kopgroep telde op dat moment acht man, met 'slechts' één van onze rijders erbij. Op hetzelfde moment brak het peloton in een aantal stukken. Jelmer en ik reden redelijk ver van achter en het was dus zaak om als de brandweer naar voren te rijden. Na een aantal groepjes te hebben gepasseerd kwamen we aan in de voorste groep achter de kopgroep. Ik zag dat hier te weinig tempo werd gemaakt en besloot in mijn eentje over te springen. Na een kleine twee ronden had ik het gat van 100 meter naar de kopgroep overbrugd en kon zo Arnt komen versterken. Na nuttig kopwerk van een ouderwets beulende Jelmer Looijestein kon de kopgroep (bestaande uit Sam Boon, Mark Ooijevaar, Robert Post, Engbert de Vegt, Johan Bakker, Erik Valent, Sjors Spaargaren, Arnt en mij) zijn voorsprong zodanig uitbouwen dat we het peloton in de rug keken. Na wat kopwerk van Mark Huisman (die zijn ploeggenoot Sam Boon rond wilde helpen) kon de kopgroep aansluiten bij het peloton.
Na wat snelle suikertjes te hebben genuttigd konden we ons opmaken voor een tactische finale. Met nog twintig ronden te gaan kreeg de koers echter een onverwachte wending. Het peloton vond het allemaal wel best en de vaart was er behoorlijk uit. Op dat moment sprong Johan Bakker, die al een ronde voorsprong had, weg uit het peloton. Jelmer zag meteen het gevaar en zat meteen in zijn rug. De twee kregen ook nog de Zeeuw Antwan Tolhoek mee. In het peloton werd gekeken en getwijfeld. Arnt en ik deden nog een poging het boeltje op gang te trekken maar de overige koplopers hadden geen trek om over te nemen. Zo kreeg het trio, waar Jelmer overigens zijn best deed om te storen, al snel een grote voorsprong. Ondertussen mocht het peloton afsprinten met nog tien ronden op de klok. Nadat de rook van de sprint was opgelopen bleek Johan Bakker vooruit te zijn gebleven. Jelmer had zich achter de kopgroep en Antwan Tolhoek verzekerd van de elfde plek. Met twee man met een ronde voorsprong en Jelmer op plek elf zou de ploeg het in het ploegklassement sowieso weer goed doen.
De overige acht rijders van de kopgroep keken vooral naar elkaar en er werd niet samengewerkt om Johan Bakker terug te rijden. Hij raakte al snel uit zicht en het werd duidelijk dat we zouden rijden voor de tweede plek. Om zo veel mogelijk gebruik te maken van het feit dat we met twee man in de kopgroep zaten zouden we één man vooruit sturen en de rest laten afstoppen om zo de druk bij de rest te leggen. Verassend genoeg kwam het zo uit dat klassesprinter Arnt in zijn eentje vooruit kwam te rijden (dus op de tweede plek in de wedstrijd), en ik afstopte met nog zes man in mijn rug. Gelukkig voor ons werd er tot twee ronden voor de finish niet gereden en werd duidelijk dat Arnt tweede zou worden. Na een halfzachte demarrage van Erik Valent nam Ooijevaar de kop bij de bel voor de laatste ronde. Uit de éénnalaatste bocht kon ik nog net bij Ooijevaar onderdoor en door een snelle slotronde schudde ik de rest snel af om zo, achter winnaar Bakker en nummer twee Arnt, als derde over de streep te komen. Een unicum dit seizoen: twee ploeggenoten op het podium! Bovendien betekende dit dat we in het ploegklassement wederom dik uitliepen op de nummer twee, Appel Beton. Hierbij moeten we vooral de verdienstelijke elfde plek van Jelmer niet onderschatten.
Het resumé:

Daguitslag:
1. Johan Bakker
2. Arnt Jalvingh
3. Sjoerd den Hertog
11. Jelmer Looijestein

Daguitslag jongeren:

1. Arnt Jalvingh
2. Sjoerd den Hertog

Daguitslag ploegen:

1. Adviesburo Harry de Wolff

Algemeen klassement:

3. Arnt Jalvingh
5. Sjoerd den Hertog
29. Jelmer Looijestein

Jongerenklassement:

3. Arnt Jalvingh
4. Sjoerd den Hertog

Ploegklassement:

1. Adviesburo Harry de Wolff (751)
2. Appel Beton (592)

Zaterdag was een goede dag voor de ploeg, op naar de volgende!

Sjoerd den Hertog

Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact