Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPN NK Utrecht

WMKNKPodiumErikJan3.jpg Sjoerd pakt bronzenplak in zwaar bevochten NK!

Op verschillende fora werd de ploeg bestempeld als favoriet en wat graag zouden we dat waar gaan maken. Vooraf werd er afgesproken dat we alleen voor de winst zouden gaan en de rolverdeling was duidelijk. Het ijs lag er wit uitgeslagen bij wat betekent dat het een zware koers zou gaan worden. Vanaf de start waren er meerdere aanvallen en na 15 ronden was de eerst serieuze waar de mannen niet bij zaten. Jelmer trok dit recht en zo kon er weer opnieuw begonnen worden. Arnt was erg actief in het begin en ook Jelmer en Sjoerd zaten in meerdere kopgroepen. Er leek een mooie kopgroep weg te rijden met daarbij Sjoerd! Maar het noodlot sloeg toe Sjoerd werd onderuit gereden en Jelmer neutraliseerde de kopgroep. De mannen waren moe en Appelbeton ging in de aanval met Tom Schuit en pakt een halve ronden. Arnt en Sjoerd sleurde op kop om het dicht te rijden en dit lukte! Toen ging Erik Jan Kooiman ervandoor en pakte ook een halve ronden. Hij reed hard en niemand was bij machte dit gat te dichten . Zijn ploeggenoot hielp hem een ronde voorsprong te pakken. Ontzettend knap! Wat restte was een tweede plek en men was nog gretig Jelmer zat in verschillende kopgroepen. In de finale ontsnapte er een groep zonder de mannen van Harry de Wolff met een laatste kracht inspanning probeerde Jelmer het gat te dichtte. Sjoerd nam het laatste stukje voor zijn rekening waardoor het peloton ontplofte! Vier rijder waaronder Sjoerd maakte zich os van het peloton en sprintte voor de 2e plek, Sjoerd werd nipt verslagen door Robert Post, Arnt won de sprint en werd moegestreden 6e. Jelmer had na zijn inspanning de koers verlaten met nog 10 ronden te gaan.
We waren teleurgesteld we hadden geen goud, maar als snel kwam de berusting : Kooiman daar was geen houden aan. En nadat we Sjoerd zagen stralen op het podium tijdens het Wilhelmus kwam maakte de teleurstelling plaats voor tevredenheid. Met nog 4 wedstrijden te gaan is er nog genoeg te winnen.

Sportieve groet,
Jelmer Beulenstein

Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact