Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 12 Enschede

Sjaak terug in het peloton.

29 december 2012, de laatste van het jaar op het fantastische Twentse ijs. Wanneer we de hal in gaan denk ik van: is er nou 100 miljoen nodig voor Thialf? Echt niet! Enschede is voor nog geen 15 miljoen gerealiseerd en is een prachtige bloedsnelle hal.

In die hal moest de ploeg van Harry de Wolff wat recht zetten. Het NK was zeker niet gelopen zoals gehoopt. Podium van Sjoerd was een schrale troost, maar winst was de doelstelling. 

Na de wedstrijd van Hoorn de week ervoor, waar Sam Boon niet finishte, was in een keer het gat tussen Arnt en Sam in het klassement te overbruggen. 21 punten moesten er gesprokkeld gaan worden. Collectief werd in Enschede voor de koers besloten dit te gaan realiseren en de normalere tactieken in ieder geval vandaag even in de koelkast te zetten.

Met 4 man!!!! stonden we aan de start. Een rustig begin van de wedstrijd, de klassmentsmannen hielden elkaar in de gaten. Jelmer en Sjoerd konden fantastisch controleren en Arnt voor in houden wat bij de eerste sprints leidde tot 8 punten, twee keer volle bak. Niks aan de hand dus. 

Eerste probleem ontstond na 30 ronden ongeveer. Arnt lette niet goed op en stapte in een uitgetrapt stuk bocht. Valpartij, waarin hij Sam Boon en Robin Snoek mee nam de boarding. Jelmer was als meesterknecht allert en haalde Arnt op en kon makkelijk weer bijsluiten uiteindelijk, mede door afstoppend werk van Sjaak en Sjoerd aan de kop.

Rond dit tumult ontstond uiteindelijk de beslissende kopgroep, zonder Harry rijder. Evert Hoolwerf, Kooiman en Eppie gingen op avontuur, niemand van het peloton die er achter aan wou. Frapant. De mannen kregen de ruimte, en gingen rond. Kooiman deed uitstekende zaken door de half koersse punten volle bak te scoren. Daarachter moest Engbert het moordende tempo van Kooiman bekopen met lossen, net als Hoolwerf. Kooiman haalt alleen zijn rondje, even later zou Hoolwerf, zij het met niet helemaal correcte hulp, ook nog aansluiten. 

Bij de derde serie sprints, was Sjoerd inmiddels ontsnapt met een selectief gezelschap. Prima scenario: geen klassementsmannen in de punten en een 3e plek nog als inze in de sprint. Het leek allemaal zo mooi. 

Totdat in de finale het weer misgaat voor Arnt. Valpartij numme twee in dezelfde bocht als de eerste maal: weg goede positie. Sjoerd is inmiddels met een groepje favorieten vooruit, en zij zullen het podium compleet maken. Jelmer beult Arnt terug naar het peloton, waar de twee zich knap herstellen en toch nog mee kunnen doen om plek 10 en de schade beperkt kunnen houden.  Echter door falen van de jury verloopt de sprint heel raar, speaker meld bel op 6, maar op 5 wordt pas geluid. Jelmer en Arnt zakken weg in de verbijstering en halen ternauwernood de top 20. 

Sjoerd na een sterke wedstrijd top 10, en Sjaak, fantastisch om je terug te hebben, finisht keurig in het peloton. 

In ieder geval is de werklust voor elkaar enorm getoond zaterdag, we gaan voor elkaar door het vuur. Echter, het reslutaat was er helaas niet. Zaterdag op Alkmaar maar weer ouderwets de Beul, of beuk erin en de koers maken. Met z'n vieren nog even laten zien wiede sterksten zijn! Tot zaterdag!

Arnt

Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact