Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 13 Alkmaar

13PodiumBeloften.jpg Arnt wordt 2e onder loodzware omstandigheden!

Op zaterdag 5 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Voor de ploeg een kans de smaak van de laatste wedstrijden weg te spoelen. Op ijsbaan De Meent in Alkmaar beloofde het, met zachte temperaturen en een beetje wind, een zware wedstrijd te worden.

Sjaak was, na zijn rentree vorige wedstrijd in Enschede, met griep thuisgebleven, dus startten namens Adviesburo Harry de Wolff de bekende namen: Jelmer, Arnt en ondergetekende.

 

In de eerste ronden gaf gastrijder Bob de Jong al flink gas, en trok het peloton op een lint. Richting de eerste tussensprint serie werd duidelijk dat hier voor het klassement gestreden zou worden: uitdager Erik-Jan Kooiman moest het opnemen tegen klassementsleider Sam Boon, die hulp kreeg van Project 2018 rijders Jos de Vos en Thom van Beek, die we later in de wedstrijd nog terug zouden zien.

Aan ons om deze strijd te laten voor wat die was, we wilden immers rijden voor de dagoverwinning.

 

Al snel na de eerste tussensprints ontstond een kopgroep met daarin -natuurlijk- een ploeggenoot. Jelmer kreeg gezelschap van onder anderen Engbert de Vegt, A-rijder Peter Nauta, en later ook nog Mark Ooijevaar. Jelmer draaide netjes zijn kopbeurten mee. De groep kreeg al snel wat ruimte en dus was het aan Arnt en mij om af te stoppen en te storen voor in het peloton, wat we met veel plezier deden. Arnt en ik hadden zaterdag allebei de luxe van een set goede benen en dan is het spel van jezelf ervoor gooien en storen verdomd leuk. De kopgroep kreeg het peloton in de rug te zien en het had er alle schijn van dat het peloton op een ronde gezet ging worden.

 

Echter door niet tactisch rijden van een aantal te verwachten namen viel de kopgroep uit elkaar en moest Jelmer helaas lossen. Mark Ooijevaar probeerde met De Vegt en Nauta de oversteek te maken naar het peloton. Aangezien Jelmer er niet meer bij zat trokken Arnt en ik nu het gas open. We konden het gat gelukkig snel dichten. Jelmer kwam terug in het peloton en probeerde even te herstellen. Helaas kwam Jelmer ten val, en terugkomen op het schuurpapierijs in Alkmaar was een te grote opgave voor Jelmer, en hij moest de strijd dus staken.

 

Om de wedstrijd zwaar te maken zouden Arnt en ik om beurten meespringen of wegspringen. Met nog iets minder dan 50 ronden op het bord sprong ik weg en kreeg een leuk groepje mee. Met onder anderen van der Vlugt, Post, de Vegt, Kooiman, Boon en Tolhoek mee leek ook deze groep kansrijk. Echter de laatste tussensprint serie was in aantocht en dat deed de kopgroep de das om. De ploeg van Appel Beton had niemand in de kopgroep en wilde Roy Mulder vooraan afzetten voor de tussensprints, en gingen dus sleuren op kop van het peloton. Tegelijkertijd sprongen uit de kopgroep Boon en Kooiman weg om te strijden voor kostbare punten. Hiermee was de samenwerking in de kopgroep weg en werden we al snel opgeslokt door het peloton. Ook Kooiman en Boon hielden vooraan geen stand.

 

Met het pak weer bij elkaar leek het erop dat we middels een massaspurt naar de streep zouden rijden. Echter met nog vijftien ronden te gaan kreeg een klein groepje wat voorsprong. Met Arnt als aanjager kreeg het groepje (bestaande uit Post, Tolhoek, Spaargaren, van Mierle, Schuit, Thom van Beek en Arnt zelf) een aardige voorsprong. Ik deed mijn afstopwerk en al snel werd duidelijk dat dit groepje voor de winst ging rijden. Arnt had goede benen en stak energie in zijn kopwerk. Uitgaande van eigen kracht ging Arnt op 500 meter voor de finish zijn sprint aan. Slechts Robert Post, een bewezen sprinter, kon hem volgen. Arnt ging als eerst de laatste ronde in en kwam ook als eerst het laatste rechte eind op. Met een ultieme versnelling binnendoor wist Post in extremis zijn ijzer net iets eerder over de streep te drukken dan Arnt, die dus tweede werd. Op ruime afstand werd Thom van Beek derde.

Als schrale troost won in wel de pelotonsprint voor Peter Nauta, en werd zo achtste (zevende B).

Na een strakke wedstrijd had de ploeg op meer gehoopt en daarom is het aan ons om de laatste twee wedstrijden (Eindhoven en Amsterdam) ons nogmaals van onze beste kant te laten zien.

Met sportieve groet,

 

Sjoerd den Hertog


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact