Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPNcup 14 Eindhoven

eind1SjoerddenHertog.jpg Eindelijk Sjoerd den Hartog uhh Hertog!

Het was koud in Eindhoven en dat was te merken in Eindhoven het ging alweer volop over Natuurijs en wie, wat, waar  en hoe. Wie zou de eerste zijn Noordlaren, Veenoord, Gramsbergen, Haaksbergen of toch die nieuwe baan in Arnhem.

De rijders van Adviesburo Harry de Wolff dachten er nog niet aan er was immers gewoon een koers in Eindhoven met het oude recept 100 ronden met 3 x 3 series tussensrpints. Na ziekte was ook Sjaak weer  aanwezig, we misten alleen nog Sjoerd die fashionably late (zoals hij zelf zij). Nadat we de warming up waren gestart nog een korte bespreking we doen het hetzelfde als vorige week maar met winst (zei Arnt er achteraan).

Vanaf de start was het gelijk koers Jelmer die lekker achterin begonnen was kon niet eens naar voren komen voor de eerste tussensprints. Sjaak worstelde na zijn ziekte met de snelheid na 2 keer goed te zijn terug komen moest hij de strijd verlaten. Arnt reed de eerste helft van de koers scherp van voren en zat mee in vele onstnappingen. Sjoerd gleed overal makkelijk tussendoor en is niet bij de eerste 15 weggeweest. Jelmer kwam om de hoek zeilen als er nood aan de man was, gelukkig was dat niet vaak. Arnt en Sjoerd sprongen om en om lekker mee. Om 2/3 van de wedstrijd wisten we dat het een massasprint zou worden en met onze rappe mannen moest dat geen probleem worden. Jelmer reed de laatste serieuze kopgroep dicht waarna het geduw en getrek op 15 ronden voor het eind al begon. Sjoerd zat heerlijk op 4e positie en kreeg daar weinig van mee. Jelmer en Arnt hadden wat meer moeite maar konden zich ook nog goed voorin handhaven. In de laatste ronden werd het tempo door Robert Post en Mark Ooievaar flink opgevoerd en Sjoerd zat in prima positie. Nog 2 ronden en alles liep perfect Sjoerd zat klaar en wachtte en wachtte en toen als een duveltje uit een doosje schoot hij weg en won met overmacht de pelotonssprint, eindelijk was het raak! Hij mocht op het hoogste treetje en staat op de foto. Daar achter werden Arnt en Jelmer niet onverdienstelijk 9e en 14e wat weer een dikke overwinning in het ploegenklassement betekende. Dit klassement kan ons niet meer ontgaan!

Leuke bijkomstigheid is dat Sjoerd en Arnt 1e en 2e staan in de ranking en daarom mogen zij dinsdagavond 15 januari hun opwachting maken in het A peloton in Noordlaren. Maak er wat moois van jongens!!

 

Sportieve groet, Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact