Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Nederlands Natuurijs

Voor het 5e jaar op rij natuurijs op Nederlandse bodem!

Na een korte vorstperiode was de strijd weer begonnen om de eerste natuurijswedstrijd. Er werd gestreden tussen Veenoord, Noordlaren, Haaksbergen en Gramsbergen. Het was spannend ook voor Arnt en Sjoerd die hun opwachting mochten maken tussen de jongens van de Topdivisie. Er werd gestart in Noordlaren.

Noordlaren:
Arnt en Sjoerd kwamen voor het eerst bij het school gebouw aan om zicht om te kleden. Een klein baantje met krappe bochten en super ijs. De jongens starten voorzicht maar kwamen er al snel achter dat ze prima mee konden en probeerde ook een enkele keer mee te ontsnappen. Er ontsnapte een groep die een ronde voorsprong pakte, maar de jongs deden prima mee Sjoerd werd 33e en arnt 43e, super jongens.

Haaksbergen:
De volgende dag was er al Haaksbergen. Arnt en Sjoerd waren goed hersteld! Sjoerd had het helemaal goed voor elkaar die bivakkeerde deze week bij Harry en liet zich daar goed verzorgen. Bikkel Arnt moest gewoon werken. De wedstrijd verliep goed en de jongens pakte al meer kopgroepen dan de dag ervoor. Ze probeerde zich te mengen in de strijd, wat echt knap is. 2 man pakte een ronde voorsprong er werd gesprint voor de 3e plek beide verbeterde zich 3 plekken. Arnt 40 en Sjoerd 30.

Gramsbergen:
Vol goede moed werd en van start gegaan. Er werd gelijk hard gereden, het ijs was niet optimaal, maar dat maakte voor de wedstrijd niet uit, het ging loeihard. Sjoerd en Arnt beginnen steeds beter hun plek te vinden. Ze zaten er lekker in tot, BAM nee niet de jongens van de groen brigade. Er was een massale valpartij, Arnt was hier ook bij betrokken, De wedstrijd werd gestaakt het was te gevaarlijk en er waren teveel slachtoffers. Arnt is zodanig hard gevallen dat hij de KPN finale moest missen.

Arnhem:
Dezelfde avond was er een B wedstrijd in Arnhem hier stonden Sjaak en Jelmer aan de start. Jelmer moest hier nog goed rijden om eventueel NK te mogen rijden. Appel beton en Skits hadden Gramsbergen laten schieten en stonden op volle oorlogssterkte aan de start. Het was een aanvallende wedstrijd, waarbij Jelmer keuzes moest maken om de juiste kopgroep te pakken. Sjaak deed wat hij kon hem bij te staan. Een keer was Jelmer met en groep al over de helft, helaas werden skits en appelbeton het niet eens. 10 ronden voor tijd alles weer bij elkaar. 2 man ontsnapte nog Tom Schuit en Erik Valent, wij mochten sprinten om plek 3 en Jelmer werd 9e. Sjaak heeft ook goed gereden hij reed de wedstrijd net niet uit. Di was geen schande, want er iets minder dan de helft heeft de wedstrijd uitgereden.

NK Elburg:
Het peloton was niet afgereisd naar de Weissensee op een enkeling na. Er werd namelijk voor het 5e jaar op rij een NK georganiseerd op Nederlands natuurijs. De spanning was voelbaar bij Arnt, Sjoerd en Jelmer, zelfs Harry was wat minder rustig. Wat een organisatie met parkeerwachters, NK passen, viptent, feesttent, televisie en radio. Na een warming up en de juist kleding gingen er 100 man van start. Sjoerd vond zijn plekje voorin Arnt halverwege en Jelmer op driekwart. Het ijs was super met weinig scheuren er werd hard gereden zonder dat het moeite kostte. Wat een mooie wedstrijd met veel publiek zo konden we toch het ultieme marathongevoel meekrijgen. Na 30km ging het gas erop en kwamen de eerste mannen in de problemen. Het brak voor Jelmer die wat te ver naar achter zat. De mannen kwamen niet meer terug en zo stond hij na 40km aan de kant, maar had genoten. Niet viel later moest Arnt door een valpartij de koers verlaten, maar hij had goed gereden. Sjoerd de flyer reed gewoon voorin mee. Het leek wel of hij vloog alles verliep prima tot dat hij betrokken raakte bij een valpartij zo hield het nk voor hem ook op na 55km. Ondanks dat we niet uitreden hebben we weer kilometers gemaakt tussen de Topdivisie en bij hen lossen is geen schande.

Goingaryp:
Na het NK stond het volledige peloton aan de start in Goingaryp. Hier werd ook alweer voor het 3e jaar op rij een wedstrijd gehouden. De wedstrijd staat bekend om de veelal harde wind. Dit jaar was het nog erger het stormde en het sneeuwde. Het waren mooie beelden, alleen voor de rijders was het wat minder. Bam gooide vanaf de start de knuppel in het hoenderhok en het werd niet meer rustig. Bij bosjes vielen er mensen af zo ook Arnt en Jelmer die niet bestand waren tegen deze wind. Sjoerd handhaafde zich voor in het peloton en reed lang goed mee. Van de honderd rijders die gestart waren, waren er half koers nog maar 40 van over die verpreid over de baan reden. Na 60km moest ook Sjoerd moegestreden de kant opzoeken, maar wat had hij gereden. De wind maakte niet alleen slachtoffers bij de rijders, Harry werd door de wind omver geblazen en viel op zijn hoofd. Hier heeft hij nog 3 dagen last van gehad. We konden ons op maken voor een reis van 10uur. Dezelfde avond vertrokken op naar nieuwe avonturen op de Weissensee der spielplatz der natur.

Met vriendelijk groet,
Jelmer Beulenstein

Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact