Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Weissensee 2013

Goede week op Weissensee voor adviesburo Harry de Wolff

Woensdag 23 januari. Koud in Nederland. Het hele marathon peloton wacht in spanning af wat er op rol staat qua Nederlands natuurijs. Eigenlijk zouden we vandaag vertrekken naar Oostenrijk, maar team Harry en Haarwensen blijven voor het NK.
 
Na de Nederlandse ijsperikelen stappen we zaterdagnamiddag na Goingaryp in de Transporter naar Oostenrijk. Met een vreemde eend in de bijt: Sjors Spaargaren, die terug was gekomen uit Oostenrijk, waarover later meer. Jelmer, Gerard en Bram gingen per Bruschke express ons voor.
 
Harry nam rustig plaats op de achterbank na een uitglij partij op het Friese ijs, hoofdpijn en zere nek als letsel. Sjoerd achter het stuur, richting Zwolle, waar Rutger werd opgepikt. Wat volgde was een prima overtocht door verschillende chauffeurs. Daarbij viel het nooit stil qua stemgeluid. Sjors was aangenaam en luid aanwezig, er volgde zelfs een openlijke sollicitatie richting Harry voor als Sjoerd en of ondergetekende zouden vertrekken. Professioneel als de teammanager is, kwam zakelijk het argument: te oud Sjors, waarmee het directe respons was gegeven.
 
Rond een uur of half vijf kwamen we aan bij haus Wolker, tegenover het kerkje. Op zoek naar een slaapplek begonnen Sjoerd en ik boven, maar toen we Els en Peter Mesu op de kamer betrapten op een goede nachtrust, zijn we maar naar de kelder afgedaald.
 
De zondag was na de reisdag met mooi weer prima. Eerste keer de schaatsen maar onder was het devies. Aangekomen bij het ijs zakten Looijenstein, Nijgh en mij de moed al in de schoenen. Het was zoeken naar ijs tussen de scheuren en gaten. Na twee rondjes van 4 km vonden we het dan ook best. 'S Avonds een goede nasimaaltijd voor de koers van maandag en de zondag was voorbij.
 
Maandag stond de AKM op het programma. Naast het bestaande rondje nu ook een extra binnenlus op prachtig ijs. Totale lengte 8,3 km. Simpelweg: 3,5 km overleven, de rest heerlijk meevieren. Dit lukte de mannen prima, totdat Sjoerd op 70 km ineens weg was. Sjoerd zijn rug had het begeven. De overige manschappen reden de wedstrijd keurig uit op 2 min van winnaar Crispijn Ariens, Bruschke deed lang mee om de zege, en werd keurig 20ste.
 
Dinsdags was de rustdag. Echte rust, er werd weinig ondernomen, behalve een bezoekje aan de Weinstube viel er weinig te melden. Morgen, de woensdag, zou alweer 100 km op het program staan.
 
ONK, een wedstrijd met het complete peloton, nadat maandag 2 grote ploegen het lieten afweten. Sjoerd lag helaas ziek op bed, de andere 6 mannen wel aan de start. Het werd een zware wedstrijd. Het ijs was beduidend minder door de toertocht dinsdag, en het dooide. Hard. 6 graden boven nul. Dit resulteerde in een zachte toplaag. Het ONK was vooral pech voor Harry z'n mannen. Jelmer en Rutger moesten afhaken na 65 km door het zware ijs, Gerard kwam lelijk ten val en blesseerde zijn arm en Arnt bekocht net als Rutger en Jelmer zij zware lichaamsbouw op 80 km wedstrijd. Wederom reed Bram een prima wedstrijd. Natuurijsspecialisten, ze bestaan! 'S Avonds naar de Bingo met Jannes en een kleine afterparty, waar de betrokkenen prima zelf weten wat er gebeurd is.
 
Donderdag de ploegenachtervolging. Met een geimproviseerd team namen we deel. Rutger, Jelmer, Arnt en Gerard. Als we tijdens de wedstrijd net zo hard rond gingen als de maag van een aantal na de vorige avond hadden we glansrijk gewonnen. Helaas pakte Arnt meer scheuren dan ijs, Gerard moest teveel alleen op kop, en dat alles resulteerde in een 9e plaats. Prima resultaat. 'S Middags had de Weinstube weer een goede klant aan ons, 's Avonds deden we het rustig aan.
 
Vrijdags betekende rust voor de alternatieve. We deden we bedank aankopen voor de goede zorgen en namen het ervan, op naar de 200.
 
Waar het de hele week fabuleus mooi weer was ondanks de dooi, was het zaterdag bar en boos. Het sneeuwde gedurende de koers zo hard dat er niet tegen geveegd kon worden. Dikke pech, de mannen van Harry waren in een vorm om 'm uit te rijden maar dat werd ze door het weer onmogelijk gemaakt. Alleen Bram, specialist als ie is, haalde de meet. Net als 17 andere lotgenoten. Verkleumd, ingesneeuwd en voldaan reden we zo zaterdags 's avonds weer terug naar Nederland.
 
We kunnen als team terug kijken op een geslaagde week. Vette pech voor Sjoerd, die door ziekte niet in actie kwam, maar verder werd er sterk meegereden en verkeerde vooral Bram Bruschke in een sterke vorm. Volgend jaar weer!
 
Sportieve Groet,

 

Arnt Jalvingh

 


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact