Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Seizoenstart Amsterdam

Op een regenachtige Jaap Edenbaan reden Sjaak, Derk Abel en Jelmer hun eerste wedstrijd.

Waar de eerste divisie normaliter de spits afbijt reden wij nu als laatste categorie. Harry en Sjaak stonden bij de kleedkamers droog te kijken naar de Top divisie waar het water met bakken uit de hemel kwam. Jelmer arriveerde ook en het wachten was op Derk Abel. Helaas is Luc nog herstellende van Pfeiffer en zal later dit seizoen aanhaken. Jelmer en Sjaak begonnen met de warming up en Harry werd wat zenuwachtig waar bleef Derk Abel? Hij zou toch wel komen? Derk was ondanks het slechte weer op de fiets gekomen en had al een warming up gehad. Vandaag was de opdracht lekker te rijden en voor Sjaak (na zijn zware blessure) en Derk (nieuw) hun plekje in het peloton te vinden.

Bij de start van de wedstrijd was het bijna droog. Jelmer begon op zijn vertrouwde plek achterin en Sjaak en Derk zaten alert van voren. Na de eerste tussensprint was het Derk die mee sprong met een kopgroep en Sjaak bewaakte de boel voorin. Iedereen schoof lekker mee tot bij 50 ronden Derk viel. Jelmer liet zich afzakken en haalde Derk op, nadat zij op adem waren gekomen bracht Sjaak Jelmer en Derk naar voren. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter Derk ging rijden. 10 ronden voor het eind zat hij nog in een kansrijke kopgroep welke helaas uiteen viel. Jelmer zat voorin om het te wagen in de massasprint. Derk kon zich goed handhaven voorin maar in de laatste ronde kwam het er nog niet helemaal uit. Jelmer sprintte naar een 17e plaatst. Sjaal reed de wedstrijd uit in peloton.

 

 

Een goede wedstrijd van het team Sjaak liet zien dat hij na zijn vervelende blessure weer van waarde is voor de ploeg  en concludeerde dat nog veel groei mogelijkheden zijn en Derk Abel reed een goede eerste wedstrijd.

 

Op naar Heerenveen.

 

Sportieve groet,

 

Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact