Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Heerenveen KPN marathoncup 2

Luc ter Haar maakt zijn debuut voor adviesburo Harry de Wolff

Wederom een gehavende ploeg aan de start. Jelmer had in Amsterdam laten zien in een goede vorm te verkeren, helaas werd hij ziek op vrijdag en kon niet starten. Met een complete ploeg starten moesten we noodgedwongen nog maar even uitstellen. Gelukkig waren de andere ploegleden wel aanwezig. Daar er in Heerenveen altijd hard gereden word, werd er rekening met een zware wedstrijd gehouden. Luc nog lang geen 100% moest maar zien hoe ver hij zou komen. In ieder geval is in de ploegbespreking afgesproken dat hij zou proberen mee te doen in de eerste sprintserie, en na 30 ronden de wedstrijd te verlaten. Sjaak altijd goed op zijn thuisbaan was voor de ondersteuning. En Derk Abel moest proberen mee te zitten met eventuele kopgroepen. Met een duidelijk strijdplan gingen we rond de klok van 10 van start.

Met gelijk een stevig tempo, werd al meteen duidelijk dat er vooral gekeken werd naar de Topdivisie-rijders, waarvan er een vijftal ons peloton kwamen versterken. Voor de eerste sprintserie was het vooral de kat uit de boom kijken. Tot aan de sprint gebeurde er behalve het hoge tempo niet erg veel. Het tempo werd tijdens de sprints opgevoerd. En zowaar tijdens de eerste sprint rijdt er een mannetje in het blauw wit naar een tweede plaats. Luc had in de kortst mogelijke tijd dus al zijn eerste punten weten te bemachtigen. Knap voor een niet fitte debutant. De beloning kwam een aantal rondes later. Geheel volgens afspraak mocht Luc de wedstrijd verlaten. Voor de overige twee teamleden werd het nog een zware dobber. Helemaal toen Derk het nodig vond om de kussens eens te gaan testen. Na alert reageren van de ploegleiding, kreeg Sjaak een seintje om even de benen stil te houden en Derk weer aan boord te hijsen. Door het hoge tempo bleef een kopgroep nooit lang weg als ze al een kans kregen. Uiteindelijk lukte het Top-divisie rijders Willem Hut en Sam Boon toch hun ronde te bemachtigen. Dit betekende meteen dat het peloton finisht met het rondebord op 5. Aan de wedstrijd viel wel te voelen dat en groepje steeds meer kans van slagen kreeg. Derk reageerde alert op een groepje, en Sjaak ging met grote spoed naar voren om daar afstoppend werk te gaan verrichten. Maar helaas dit ging nog niet door. Net toen Sjaak weer op zijn vaste stek achterin was aangekomen. Ging er weer een groepje lopen, weer met Derk erbij. Dus moest Sjaak weer de hele groep voorbij om af te stoppen. En dit keer met succes. Het was de hele wedstrijd nog niet rustig gegaan. Sjaak weet hoe hij moet afstoppen, dit kwam nu goed van pas. In de sprint van een groepje van 5 werd Derk 3e, daarmee werd hij 5e in de wedstrijd, en als 3e B-rijder geklasseerd. Sjaak kwam in het peloton binnen, en liet zien stukken beter te kunnen dan in Amsterdam. Volgend week in Deventer, gewoon weer om 18 uur. En hopelijk is Jelmer er dan weer van de partij. Je mist hem echt als hij er niet bij is.

 

Sportieve groet,

 

Sjaak


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact