Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Deventer marathoncup 3

Zware koers zorgt voor waar slagveld in Deventer.

Aan de start vandaag Luc, Sjaak en Jelmer. Helaas moest Derk na zijn goede wedstrijd in Heerenveen afzeggen met een voetblessure.

De ploegbespreking was kort Luc ging proberen 50 rondjes te rijden, Jelmer ging kijken hoe goed hij was en Sjaak zou een mooie ontsnapping uitzoeken. Na het klinken van het startschot schoot het peloton niet in gang maar sloeg het op hol. Vanuit het vertrek was er een sterke kopgroep zonder klassementsleider die vol aan de bak moest om het gat te dichten. Jelmer en Sjaal schoven steds verder naar voren. Luc zat daar al en reed lekker mee. Al na 20 rondes stonden de eerste rijders langs de kant, gelukkig was het team Adviesbuo Harry de Wolff nog compleet.

Het peloton Brak in 3 stukken Jelmer zat in het voorste deel en Sjaak keurig in het tweede deel. Helaas voor Luc moest hij na 32 rondes de wedstrijd verlaten, wat geen schande is gezien het feit dat hij nog verre van fit is. Na de tussensprint reden er uit de voorste groep 8 man weg, helaas was Jelmer niet bij machten om mee te gaan. De rest van de overgebleven groepen smolten weer samen!

Sjaak schoot gelijk naar voren en reed daar alert mee opzoek naar een ontsnapping. Helaas gebeurde dit niet waardoor Jelmer zich op maakt voor een eindsprint. Willen Hut won uiteindelijk de wedstrijd met 2 ronden voorsprong. Jelmer werd 20e en Sjaak keurig 37e. Dit is een keurig resultaat aangezien er maar 42 van de 80 gestarte rijders de eindstreep haalde.

 

Volgende koers is in Utrecht om 18:00!

 

Sportieve groet, Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact