Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPN Marathoncup 5 Den Haag

Luc en Derk Abel verrassen

Na twee wedstrijden de kopgroep te hebben gemist werd er in Den Haag een nieuw strijdplan uit de kast getrokken. Sjaak zou rustig beginnen met Luc en zorgen dat hij zover mogelijk mee kon komen en zelf later in de wedstrijd zijn neus aan het venster kwam steken. Jelmer en Derk moesten vanaf de eerste tussensprint alert zijn en mochten geen kopgroep missen. Het plan verliep goed en Derk zat na de tussenprint keurig mee, helaas bleef deze groep niet weg. Luc overleefde 30 ronden alles verliep volgens plan. Sjaak schoof ook naar voren en sprong mee kopgroepen. We leken de wedstrijd weer onder controle te hebben tot dat Mark Ooievaar en Arjen van der Kieft wegsprongen twee erkende hardrijders! Derk was alert en sprong er heen en kreeg ook nog gezelschap van Remco Schouten. Sjaak nestelde zich op kop en Jelmer liet zich afzakken waar ook Luc nog in koers was! Alles verliep volgens plan de kopgroep pakte een ronde en We probeerde als ploeg de boel bij elkaar te houden. Ook Luc droeg zijn steentje bij en reed op 6 ronde na de wedstrijd uit, een puike prestatie! Jelmer sprintte naar plek 27 en Sjaak werd 51e na een goede koers.

De kopgroep was aan elkaar gewaagd tot dat Mark Ooievaar demarreerde hij won en onze Derk reed naar keurige 2e plaats, super!

 

Zaterdag is er echt een ploegprestatie neergezet! Dit smaakt naar meer, op naar Haarlem.

 

Sportieve groet, Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact