Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Update November/ December

waterman Onderstaand een samenvatting van de belevenissen van team adviesburo Harry de Wolff!

De laatste weken is het druk geweest voor de rijders van Adviesburo Harry de wolff zo werd er elke week een wedstrijd gereden en stonden er verschillende losse wedstrijden op het programma, onderstaand per wedstrijd een kort verslagje.

 

13-11 Gewestelijk Kampioenschap Noord-Holland/ Utrecht te Amsterdam.

Met 73 rijders waarvan 33rijders uit de 1ste divisie en 10 Top divisie rijders aangevuld met C rijders gingen van start onder koude omstandigheden. De koers ontplofte gelijk en er werd lekker doorgereden, Jelmer en Derk probeerde elke groep mee te zitten. Helaas miste wij en kopgroep van 6 man die een ronde voorsprong pakte. Vervolgens was het hollen en stilstaan en veranderde het peloton in een grote gaten kaas, nadat de rook was opgetrokken bleef er 30 man over. Uiteindelijke pakte een kleine groep nog een ronde voorsprong en werd afsprintprocedure in gang gezet. Dit ging niet zoals gebruikelijk, toch pakte Derk een keurige 10e plaats (3e B rijder) en Jelmer werd 16e.

 

 

16-11 Marathoncup 6 Haarlem

In Haarlem stonden we met een complete ploeg aan de start. In het begin van de wedstrijd waren Derk en Jelmer actief in verschillende kopgroepen. Vlak voor de tweede tussensprint schoot de gang in het peloton en werd er rondenlang keihard gereden. Verschillende groepen moesten lossen, helaas ook Sjaak en Luc. Wel hebben zij zich tot het uiterste ingespannen om terug te komen. Goed om te zien was dat zij het lang volhielden en met een betere positie hadden ze waarschijnlijk gewoon bij de eerste gezeten. Jelmer en Derk zaten in de tweede groep die na ronden van sleurwerk door Mark Ooievaar kwamen de groepen bij elkaar. Met nog 20 ronden te gaan bleven er 40 rijders over van de 85 gestartte rijders. In de finale was het eerst Derk die het probeerde, daarna probeerde Jelmer het, waarna Derk het over nam en goed stand hield. Helaas werd hij teruggepakt. Moegestreden werd Derk 40e en Jelmer 25e.

 

21-11 Nationale wedstrijd Dronten

In Dronten stonden Jelmer, Sjaak en Luc aan het vertrek. Het plan was duidelijk Jelmer en Sjaak voor de kopgroepen en Luc voor de sprint bewaren. Het begon goed en we zaten overal bij, helaas viel Jelmer na 20 ronden en kon hij niet meer aansluiten bij het peloton. Sjaak zat in verschillende groepen en reed een beresterke wedstrijd. Luc overleefde goed en was zich aan het voorbereiden op de sprint. Helaas pakte 2 rijders een ronde voorsprong. In de finale wisten Sjaak en Luc zich van voren te handhaven en de finale kon beginnen. Luc zat in ideale positie achter Evert Hoolwerf hij kon zich daar handhaven en sprintte samen met Evert om plek 3, helaas werd het plek 4 maar wat een opsteker voor Luc die nog herstellende is van Pfeiffer. Sjaak reed de sprint van zijn leven en pakte een keurige 18e plaats en dat in de massasprint.

 

 

23-11 Marathoncup 7 Eindhoven

De eerste wedstrijd van de 3 in het zuiden van het land. Aan de start 3 matadoren Sjaak, Derk Abel en Jelmer. Deze wedstrijd werd er weer hard gereden door het peloton, zelfs zo hard dat ontsnappen niet mogelijk was. Derk zat in verschillende kopgroepen en ook Jelmer en Sjaak waren voorin te vinden. Jelmer en Derk probeerden elkaar op te zoeken in de finale, helaas lukte dit niet. Derk Abel reed zijn beste uitslag in een massasprint en werd keurig 16e. Jelmer en Sjaak werden verdienstelijk 26e en 47e.

 

30-11 Marathoncup 8 Hoorn

In Hoorn is het altijd feest en dit wilde wij als team ook proberente hebben aan het eind. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapt Derk en probeert Jelmer het peloton in zijn greep te houden de 4 komen niet ver weg. Er springen wat rijders weg en de kopgroep wordt steeds groter. Jelmer blijft afstoppen en Sjaak vangt Derk op!

Het loopt volgens plan, Sjaak en Jelmer zorgen dat niemand meer ontsnapt en verrichten beulswerk. In de finale springt Derk weg en het lijkt te gaan lukken hij rijdt voor wat hij waard. Is helaas wordt hij teruggepakt en sprint naar een verdienstelijke 8e plaats. Moegestreden worden Sjaak en Jelmer 57e en 39e. Niels Mesu oud rijder van Adviesburo Harry de Wolff pakt na zwaar ziekteleed de overwinning, dit is een super prestatie!

 

1-12 Watermantroffee Amsterdam

De dag na Eindhoven staat er de watermantroffee op het programma. Een wedstrijd die wordt gereden door een koppel, waarvan een de puntenkoers rijdt de andere een afvalkoers en er wordt geëindigd met een koppelkoers. Dit jaar strijden 42 koppels om de zege. Jelmer had Gerard Nijgh geleend van Ace en probeerde samen met hem (ondanks dat hij al Biddinghuizen had gereden) de titel te pakken. Jelmer werd keurig 4e in afvalkoers en Gerard 3e in de puntenkoers hiermee waren we geplaats voor de grote finale. De afspraak was dat Gerard zo min mogelijk rondjes zou rijden om fris de finale te kunnen rijden. Jelmer pareerde alles en probeerde Gerard af te zetten, dit lukte en met een pijlsnelle laatste ronde pakte Gerard en Jelmer de Titel.

 

7-12 Marathoncup 9 Assen

Met een complete ploeg stonden we aan de start in het altijd zware Assen. Het was een actieve koers van de ploeg en bij bijna alle ontsnappingen was er iemand van de ploeg betrokken. Het duurde lang, zelfs tot diep in de finale voordat er een groep van 4 wegreed met daarbij Derk Abel. Jelmer en Luc zaten voorin het peloton. Luc was aan het afstopppen en het ging loeihard, even leek het erop dat de kopgroep weg zou blijven, dit lukte helaas niet. Met nog 3 ronden te gaan wilde Jelmer gaan aan de binnenkant, maar werd geblokt. Dan maar op kop de finale in. In de massasprint werd Jelmer 12e en Derk Abel 32e. Sjaak en Luc die bergenwerk voor de ploeg hebben verzet werden keurig 45e en 49e.

 

14-12 Marthoncup 10 Alkmaar

Helaas zonder Harry maar met Rutger als goede vervanger starten we de wedstrijd. Luc wacht op de spint en de rest gaat om en om mee. Dit gaat harstikke goed totdat Derk valt en Luc gehinderd wordt hierdoor, Sjaak twijfelt geen seconde en wacht op de twee. Helaas kan Derk niet meer aanpikken maar Sjaak zorgt voor Luc die door een pilon (oorzaak valpartij) een snee in zijn lip heeft. Jelmer probeert mee te zitten met ontsnappingen helaas was het er een teveel waardoor er 2 man een ronde voorsprong pakken. Sjaak werkt voor de ploeg en rijd een puike wedstrijd, in de finale gaat hij met een groep mee die het net niet haalde. Jelmer neemt Luc op sleeptouw en sprinte mee. Jelmer wordt 14 en Luc pakt keurig zijn eerste punten op een 19e plaats, dit is een super prestatie! Al met al een goede wedstrijd en er wordt alweer uitgekeken naar de volgende.

 

21-12 Marathoncup 11 Breda

Weer een complete ploeg aan de start. Het strijdplan blijft ongewijzigd Luc gaat sprinten en de rest gaat met kopgroepen mee. Al vroeg in de wedstrijd rijdt er 5 man weg die ronden na ronden steeds dichter bij een ronde voorsprong komen, helaas zonder Adviesburo Harry de Wolff. Derk merkte tijdens de wedstrijd dat hij niet fit was en daar door niet kon brengen wat hij wilde. Jelmer en Sjaak probeerde mee te zitten met elke groep, maar de echte ruimte voor een tweede ontsnapping kwam er niet. Sjaak reed een goede wedstrijd ondanks de pijn in zijn rug, maar sprintten blijft niet zijn ding. Jelmer en Luc probeerde er het beste eruit te halen. Luc deed dit geweldig met een 11e plaats en 5e van het peloton. Jelmer snoepte nog een puntje mee. Moegestreden werd Derk 49e en Sjaak 51e. Elke week zijn er meerdere lichtpuntjes te zien tijdens de wedstrijden het is een kwestie van tijd tot het kwartje de goed kant op valt. Wat ons betreft mag dit 5 januari zijn!

Afgelopen wedstrijden hebben we veel geleerd, gezien, gelachen en met name verbeterd. Elke wedstrijd leren we weer en worden we sterker. Als team zijn we aan het groeien naar nieuwe hoogtepunten dus blijf ons volgen.

 

Vanaf nu probeer ik jullie weer wekelijks op hoogte te houden van onze belevenissen.

 

Wij wensen jullie allemaal een fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2014!

 

Jelmer Looijesteijn


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact