Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Enschede: eerste podium Luc

De laatste wedstrijd van het jaar was in Enschede op 28 december, de verjaardag van Sjaak. Hij heeft nog niet vaak zoveel bezoekers op zijn verjaardag gehad! Het was lekker druk in de ijshal waar zoals gebruikelijk een prima ijsvloer was neergelegd. Met een gemiddelde ronde tijd van 31,9 seconden werd het één van de snelste 1e divisie wedstrijden ooit!

Vooraf hadden we afgesproken om te proberen zo te koersen zoals we dat van plan waren bij het NK volgende week in Dronten. We hadden een A en een B plan voor respektievelijk een massasprint en de ontsnapping. Sjaak kampte met rug problemen zodat we daar op voorhand niet teveel van verwachten. Wel een aantal ontsnappingspogingen met om beurten Derk Abel en Jelmer mee in de aanval maar uiteindelijk bleef de boel bij elkaar en werd het een peloton sprint met zowaar de eerste podium plek voor Luc! Een prachtige 2e plek achter Tom van Beek was het resultaat van knap ploegenwerk en vooral zijn eigen wijze van rijden. Luc komt langzaam maar zeker dichter bij zijn topvorm. Jelmer perste er ook nog een machtige sprint uit met een 27er in de laatste ronde hetgeen hem een verdiende 21e plek opleverde. Eigenlijk had ie natuurlijk veel meer verdient, maar zijn inzet om Luc en Derk Abel in goeie positie te krijgen en te houden kost hemzelf een echte top 10 uitslag. Derk Abel heeft tot het laatst toe geprobeerd met aanvallen los te komen van de groep maar hem geven ze geen ruimte meer. Uiteindelijk was een 45e plek zijn deel. Sjaak moest vanwege zijn eerder genoemde rug problemen op driekwart de koers verlaten. Hij heeft een beginnende hernia is inmiddels de medische conclusie en wordt intensief behandeld.

Op naar het NK we zijn er klaar voor   


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact