Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

NK Dronten: prima team prestatie!

Met een 4e plek voor Derk Abel en een 9e voor Luc werd er een prima resultaat neer gezet. Dit was een geveolg van het uitstekende teamwork met een zeer belangrijke rol voor de strategen Jelmer en Sjaak.

Het was al vroeg druk op de ijsbaan in Dronten waar de masters het kampioensbal openden. Wij hadden afgesproken om half twaalf aanwezig te zijn maar dat bleek maar voor een enkeling haalbaar: al dat platteland lijkt zo op elkaar dat niet plattelanders zich kennelijk moeilijk kunnen oriënteren (!!!). Uiteraard konden we (Rutger en Harry) het team nog wel op scherp zetten, dat was nu zelfs makkelijker. Na een korte terugblik richting Enschede, waar de taken goed werden uitgevoerd, werd de taktiek voor vandaag doorgenomen met weer een A en B plan. Sjaak voelde zich wat beter na een bezoek aan de fysio (die hem even recht gezet heeft) en de afspraak was dat hij het eerste deel van de koers van voren zou zitten om zo Jelmer hiervan te ontlasten. Dit lukte wonderwel: elke ontsnapping waar we niet bijzaten werd op vakkundige wijze door Sjaak geëlimineerd tot zo'n 50 ronden. Tussendoor de nodige pogingen , ook van Derk Abel, maar geen definitieve ontsnapping. Die kwam er uiteindelijk wel op initiatief van Derk Abel. Een langdurige aanval van aanvankelijk een man of 10 die langzaam uitdunde tot 5 man en uiteindelijk weer aan groeide tot 8 man doordat de latere podium klanten alsnog aansloten. De zeer scherpe zwoeger Jelmer, die wekelijks zijn bijnaam Beulekamp meer eer aandoet, zorgde er met zijn afstoppen en aanzetten voor dat de groep na een lange ontsnapping uiteindelijk aansluiting vond bij het peloton. Alles bleef daardoor bij elkaar en het peloton mocht na 90 ronden afsprinten. Een weergaloze sprint van Luc met een slotronde van 27,4 (achteraf bleken alleen Stroetinga en Hekman een snellere slotronde te hebben gereden!)bracht hem de winst van het peloton en dus een geweldige 9e plaats! Klasse!! Jelmer sprinte nog mee voor een top 20 plek en ook Sjaak reed de wedstrijd nog uit. In de laatste 10 ronden van de kopgroep heeft Derk tot 3 maal toe een poging gedaan om alleen weg te komen maar het lukte net niet. De groep halveerde onder zijn bombardement van aanvallen maar de sterkste 3 kapituleerden niet en uiteindelijk was een vierde plek een vervelende, hij had veel meer verdiend. Gesteld kan worden dat er een fantastische team prestatie is neer gezet, maar dat de beloning (nog) uitbleef! 


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact