Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Mararthoncup 12 Enschede

Luc pakte 3e plaats in hectische sprint.

Na een goed NK stonden we als ploeg weer te popelen om te starten in Groningen. Aan de tactiek hoefde we niks aan te passen want bij het NK was gebleken dat als iedereen zich aan het plan houdt wij er staan als team. Na een goede warming up nam Sjaak het eerste deel voor zijn rekening, waarna Jelmer mee glipte met de tussensprints, 10 man scheidde zich af en het  leek erop dat Jelmer een ronde zou pakken. Helaas was het nog te vroeg in de wedstrijd en kwam het peloton terug, waarna Derk gelijk naar voren schoot. Derk en Jelmer wisselde elkaar goed af in de kopgroepen. Sjaak deed waar hij goed in is hij controleerde de boel super. Onze sprinter Luc had maar een taak en dat was wachten, wachten, wachten en nog is wachten. Na 60 ronden wedstrijd is het hectisch vooraan in de koers en wordt Derk onderuit gereden, zonde want hij heeft de vorm weer te pakken. Sjaak wachtte hem op en probeerde hem terug te rijden. Het peloton ontplofte en ging loeihard!! Een grote groep scheidde zich af met daarbij Jelmer. Helaas konden Sjaak en Derk door het hoge tempo niet terugkomen. Het bleef lang onrustig in het peloton, maar niemand kwam weg. Tijd om Luc in stelling te brengen, Jelmer zetten met nog 8 ronden te gaan Luc af op een 6e positie waarna hij aan zijn finale kon beginnen. Luc deed dit weer fantastisch en sprintte naar een 3e plek!! Zijn 2e podiumplek dit seizoen en wie had dat durven dromen aan het begin van het jaar toen Luc nog kampte met de naweeën van pfeiffer. Jelmer werd een goede klassering door de neus geboord, omdat een rijder aan hem ging hangen, vanuit stilstand wist hij nog verdienstelijk 23e te worden.

 

Conclusie is dat we het als team goed doen, alleen moet het kwartje nog een keer de goede kant uit vallen. Volgende week Tilburg, waarna we vertrekken voor de wedstrijden op de Weissensee.

 

Sportieve groet, Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact