Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Weissensee

Goede wedstrijden en leuke tijd op weissensee

AKM

De eerste wedstrijd was het AKM een wedstrijd over 100km. Onder prachtige omstandigheden klonk om 13:15 het startschot voor 112 rijders. In het begin waren er veel schermutselingen maar bleef er geen echte groep weg. Derk reed lekker voorin mee wat opmerkelijk is voor zijn eerste wedstrijd op natuurijs. Barry onze adoptie ploeggenoot reed ook lekker mee in het peloton. Jelmer die de hele week niet fit was reed gemakkelijk mee echter sloeg voor hem het noodlot toe na 40km kwam hij hard ten val en blesseerde zijn kuit. Derk hield het een goede 50 km vol en wast tevreden met zijn eerste optreden. De koers ontplofte na 70km en brak in 3 groepen. Barry  zat in de 3e groep en reed naar een mooie 47e plek. Gary Hekman sprintte uiteindelijk naar de overwinning.

 

Ploegenachtervolging

Maandag is de dag voor de ploegachtervolging we hadden Gerwin Smit als 4e rijder weten strikken en reden als gelegenheidsteam een wedstrijd over 3km. Nadat de start volgorde was bepaald reden we onder prachtige omstandigheden tegen het B team van van Werven. Deze wedstrijd wonnen wij en reden naar een verdienstelijke 14e plaats overall, dicht achter de ander B ploegen. Opvallend was dat de verschillen tussen alle ploegen ook de top divisie teams steeds kleiner worden.

 

ONK

Hoewel het een stuk kouder was dan de afgelopen dagen reden we nog steeds onder prachtige omstandigheden. Al snel in wedstrijd was er een grote kopgroep die wegreed en eigenlijk waren alle ploegen daarin vertegenwoordigd. Dit leverde een vreemde situatie op waardoor de koers nooit echt los barste, de kleppers bleven naar elkaar kijken waardoor de kopgroep wegbleef. In het peloton waren er speldenprikken maar dit leidde niet tot een nieuwe kopgroep. Derk, Jelmer en Barry vonden een mooie plek in het peloton en reden lekker mee. In de laatste ronden waren er nog verschillende demarrages waaronder 2 van Derk bleef helaas niet weg. Ingmar Berga won het ONK wij komen gestreden als 36e  Barry, Jelmer 71e en Derk als 85e.

 

Geen AET

Door de barre weersomstandigheden is de AET afgelast.

 

Wij willen graag Ans, Harry, Els, Peter, Petra en René bedanken voor de fijne week en super verzorging!

 

Sportieve groet,

 

Derk, Barry en Jelmer


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact