Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

KPN marathoncup 1

Tropische omstandigheden op de Jaap Eden

Op naar Amsterdam voor dan eindelijk de eerste marathon van het seizoen. Allereerst zal ik mij als nieuwe rijder bij het team van adviesbureau Harry de Wolff even voorstellen. Ik ben Björn Bakker en dit is nu mijn derde jaar als marathonschaatser in de 1e-divisie. Je  jaren hiervoor was ik actief op de langebaan bij de junioren. Ik kom uit het Friese plaatsje Wijnjewoude waar ik al sinds mijn geboorte woon. Ik studeer op dit moment fysiotherapie waar ik met mijn laatste jaar bezig ben. Verder fiets ik in de zomer wedstrijden.

Dan nu de wedstrijd. Wij als 1e-divisie rijders waren als laatst aan de beurt in Amsterdam. Lange tijd was het onzeker dat door het warme weer het ijs in goede conditie zou blijven,  zodat wij onze wedstrijd konden gaan rijden. Gelukkig was dit wel het geval. Aan de start van onze ploeg stonden vandaag Jelmer, Derk-Abel en ikzelf. Luc was in voorbereiding voor het WK skeeleren in Argentinië op trainingskamp. Erg jammer vond hij het om deze wedstrijd te moeten missen.

In het begin van de wedstrijd was Derk-Abel helaas gelijk betrokken bij een valpartij. Hierbij is zijn ijzer van de schaats krom geraakt. Wel wist hij terug te keren in het peleton. Jelmer en ikzelf zaten attent van voren in het peleton zoals wij ook van tevoren met Harry en Rutger hadden afgesproken. Bij alle in ons ogen gevaarlijke kopgroepen zaten we er met zijn tweeën dan ook goed bij.

In de laatste fase van de wedstrijd was er 1 enkele rijder die het lukte om het peleton op een ronde te zetten. Ondertussen was ook Derk-Abel uit het peloton ontsnapt met een kleine groep. Op dit moment reed Jelmer met mij naar voren om ons voor te bereiden op de sprint. Voor in het peleton sloeg het onheil helaas toe en viel Jelmer. Op dit moment werd de koers geneutraliseerd om te kijken hoe het met Jelmer ging. Jelmer had veel pijn aan de schouder.

Met nog maar 10 ronden te gaan werd er een herstart gedaan helaas zonder Jelmer. Ook door de herstart was de kopgroep met daarin Derk-Abel teniet gedaan. Derk-Abel probeerde het nog wel eenmaal maar kon niet uit het peloton ontsnappen. In een erg hectische sprint kwam ikzelf tot een 11e plaats en Derk-Abel tot een 44e plaats.

Na de wedstrijd waren wij dan ook vooral bezorgd hoe het met Jelmer zou gaan. Het leek erop dat hij alleen zijn schouder uit de kom zou hebben gehad. Wel had hij nog veel pijn en is hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan. Hier bleek helaas dat er toch een breuk zit in zijn sleutelbeen.

We gaan vol goede moed volgende week naar de wedstrijd in in heerenveen! Hier kan Jelmer dus helaas  niet starten maar zal Luc wel aan de start verschijnen.

 

Sportieve groet, 

Björn Bakker


Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact