Foto Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslan
Menu Stichting Skeeler- en Schaatsteam Fryslan

Weissensee 2015

Top week op weissensee voor stichting schaats en skeelerteam Fryslan.

Na een goede reis van een kleine 11 uur kwamen wij woensdagmiddag 21 februari aan op ons vaste verblijf adres haus Walker. Na de spullen warden uitgepakt haasten Bjorn en Jelmer zichom nog een rondje te schaatsen op fantastisch ijs. Donderdag en vrijdag stonden in het teken van trainen en wedstrijdvoorbereiding want zaterdag was de eerste koers.24 januari AKM

Onder prachtige omstandigheden starten de heren klokslag 11:30 voor een wedstrijd over 100km. Doelstelling was uitrijden dat was gezien de win al lastig lastig genoeg. Bjorn zat constant voorin en Jelmer en Derk verscholen zich in de buik van het peloton. Na 20km reed Jelmer zijn schaats krom in een scheur en moest de koers na 60km verlaten. Ook Derk moest de strijd staken doordat hij zich vergaloppeerde in de verzorging en door het hoge tempo niet meer bij het peloton kon komen. Bjorn hield knap stand en finishte in een tweede groep op een 57e plaats. Alle rijders weten dat het nog beter kan op naar de volgende koers.

26 januari ploegachtervolging

Aan de start Bjorn, Derk namens Adviesburo Harry de wolff samen met Gerard Nijgh en Martijn de Groot namens team ACE. Jelmer was reserve en zou eventueel opgesteld worden in de finale. De mannen gingen goed van start maar al snel bleek dat Martijn een probleem had met zijn schaats waardoor het duwen de zogenaamde ‘’trainpush’’ niet optimaal werkte. De mannen reden voor at ze waard waren naar een verdienstelijke 15e plek.

28 januari ONK

Na de eerste wedstrijden was het nu menens voor de mannen. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er goede afspraken gemaakt met een duidelijk doel genieten en zo hoog mogelijk finishen. Na de start werd er gelijk hard gereden en al snel ontstond er een kopgroep met favorieten. Derk, Bjorn en Jelmer zaten goed van voor in het peloton. De kopgroep had een voorsprong van een minuut wat ons genoeg leek, maar na 80km kwam het peloton in gang en werd het gat dicht gereden. Helaas op dat moment reed Derk in een scheur en viel hard. Niet veel later in de verzorgingsstraat werd Bjorn aangetikt en vloog letterlijk de ploegleiders in gelukkig was Jan van de Hooge oplettend en sprong net op tijd op zij. Alleen Jelmer is nog in koers en doet zijn best bi te blijven uiteindelijk wordt het een massasprint waarin Gary Hekman de beste is en onze Jelmer keurig 26e wordt. Helaas maar een man aan de finish maar er heerst een tevreden gevoel want alle drie de mannen hebben goed gereden!!

29 januari Massstart

Geen tijd voor rust de dag na het ONK moesten de jongens aan de bak in een massstart over 25 ronden van 600m met 3 tussensprint. Bjorn zou zich rustig houden voor de sprint en Derk wilde zich laten zien. Al vanaf de start was het Derk die zich liet zien en sprong met meerdere groepen mee helaas kwam hij in de tussensprint te kort. Hierna nam Jelmer het stokje over en reed uiteindelijk weg met 6 man van verschillende ploegen, helaas viel deze groep uitelkaa remt de laatste tussensprint waar Jelmer 1 punt pakte en door reed samen met Mark van der Harst team skits. Helaas werden zij twee ronden voor tijd teruggepakt en werd het sprint die gewonnen werd door Leander van der Geest Bjorn werd 6e in de sprint. In het eindklassement werd Jelmer 8e.

30 januari Nieuwe sponsor

Met trots kan de stichting melden dat zij in de Haan Westeroff een nieuwe sponsor hebben gevonden voor de komende 2 jaar waarbij de stichting een Top divisie ploeg en een eerste divisie ploeg op de been zal brengen. Meer nieuws volgt op de site. Zie ook: http://www.schaatsen.nl/nieuws/1/nieuwe-topdivisieploeg-in-de-maak/

31 januari AES

De spanning is voelbaar in haus Walker er staat vandaag een 200km op het progamma en de temperatuur is gedaald nar -17. Goed ingepakt staan de heren aan de start voor hun 200km. Derk is de eerste 100km zeer actief en is in meerdere kopgroepen te vinden volgens afspraak verlaat hij na een goede koers de wedstrijd na 100km. Jelmer schuift makkelijk mee in het peloton en komt de eerste 50km goed door tot het noodlot toeslaat Pim Cazemier gaat onderuit en Jelmer valt er hard overheen, helaas betekent dit voor hem einde wedstrijd. Nog steeds in koers onze held Bjorn Bakker hij handhaaft zich prima in het peloton en weet ondanks 2 valpartijen te overleven en zelfs een aanval te plaatsen. Bjorn rijd de koers waarvan we de hele week al wisten dat het erin zat en finisht op een keurige en verdiende 34e plaats. De winst gaat naar oud ploeggenoet Erwin Mesu die ons allemaal kippenvel bezorgde door in de laatste 2km aan te vallen en weg te blijven.

Vandaag maandag 2 februari verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan de afgelopen 10 dagen het was super mooi. Daarom wil ik namens de rijders dan ook iedereen bedanken die ons geholpen hebben waaronder de ouder Mesu, Peter en Els en ook de vrienden Rene, Petra, Elly en Jose voor hun hulp en goede zorgen. Daanaast ook Henk Jan en Jessica voor hun support. Natuurlijk ook onze twee teamleider Rutger en Harry jullie waren geweldig.

Met sportieve en vriendelijke groet,

Jelmer

Terug
Sponsoren
Sponsor BWaste International
Sponsor Harry de Wolff Adviesburo
Sponsor Uitzendbureau De Werkgaard
Volg ons nu ook via:
Linkedin
Twitter
Facebook
Youtube
Home    |   Nieuws    |   Team Top Divisie    |   Team Eerste Divisie    |   Wedstrijden & Uitslagen    |   Foto album    |   Sponsoren    |   Contact